2012. augusztus 18., szombat

Az off-road mentés alapjai

Előbb-utóbb mindenki elakad terepen. Hogy ilyenkor mi a teendő? Milyen mentési módszerek léteznek? Milyen veszéllyel jár a művelet? Milyen erőkkel kell számolni? Ezen az oldalon láthattatok már hóláncot, ásólapátot, waffle board-ot és kézi csörlőt működés közben, ami jól illusztrálja, hogy sok lehetőségünk van az önmentésre. Ezért is tartom hasznosnak, hogy tue-14 land roveres kolléga egy fordítással igyekezett a kezdők számára érthetővé tenni a mentés alapjait. És mivel ez a blog is kifejezetten a terepjárással ismerkedők számára íródik, így természetesen örömmel osztom meg veletek a művet!

Letölteni ide (vagy a képre) kattintva lehet PDF formátumban.


3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Meg tudnád mondani, hogy hol vetted a homokrácsot?
    Kösz: Gábor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A waffle boardot bemutató írás végén találsz linkeket a forgalmazókhoz:
      http://4x4barangolas.blogspot.hu/2011/09/waffle-board-enciklopedia-avagy.html

      Viszont a rácsot csak nagy (2-8 négyzetméteres) táblában lehet kapni, "terepjárós méretben" nem, ezért célszerű több cimborával közösen társulni egy beszerzéshez. Az index.hu fórumán többször is volt már ilyen közös beszerzés, az OFF ROAD és a Land Rover topikot célszerű keresni. Nem is olyan régen Ivwi (land roveres kolléga) intézett egy rendelést, nála még talán lehet jelentkezni egy pár rácsra.

      Törlés
  2. YouTube | Vimeo
    A look at YouTube content released by YouTube. Find over 90 free and premium youtube to mp3 convert videos and clips from the best movies and TV shows. Rating: 4.1 · ‎8 votes

    VálaszTörlés